Milyen mellszívót vegyek? Meg vegyem-e szülés előtt?

A mellszívó kérdése mindig egy igen kényes kérdés az Bababoltunkba ellátogató kismamák körében. Vajon vegyen e egyáltalán mellszívót? Lesz e teje? Ha igen, milyen fajtára essen a választás?. Sok éves tapasztalataink alapján, a kismamák nem bánták meg ha előre megvették a mellszívót, és már be is vitték azt szüléskor a kórházba. Praktikus ezért egy kézi mellszívót választani, melyet be is tudsz vinni a kórházba (az elektromosat nem igazán tudod a kórházi körülmények között használni), hiszen az első napokban sok minden történik, nem biztos hogy kellő segítséget kapunk a nővérektől a szoptatás és a fejés témakörében. Az egy örök érvényű igazság viszont, hogy az anyatej a kereslet-kínálat elvén termelődik. Tehát ha a baba ki szopizik X mennyiséget, akkor pont annyi termelődik helyette. A legjobb tehát, ha minden szoptatás után kifejjük a maradék tejcsit. Ez fontos már az első napokban is,SŐT! Amikor beindul a tejelválasztás, sok a tejcsi, és a baba keveset eszik még. Tehát mindenképp ott fejni kell. Kézzel fejéssel, ha egy mód van rá, ne nagyon próbálkozz, mert nagyon nem egyszerű, fájdalmas, hosszú időt vesz igénybe, és ha nincs profi technikád, besebesedik a mellbimbód, és azért nem tudsz majd szoptatni…
Hogy milyen kézi mellszívót válassz? Itt a különbság a mechanikában van, és  fontos a szilikon kagyló is, ami ha maszírozó fejekkel van ellátva még eredményesebben képes a mell minden pontjában lévő tejcsatornák átdolgozására, ezáltal hatékonyabban, rövidebb idő alatt tudod kiüríteni a tejcsatornákat a mellszívó segítségével.
Tehát, egy szó mind 100, azt javasoljuk, hogy vegyél mellszívót, tegyél meg mindent már az első napokban is, benn a kórházban.. (vagyis minden szoptatás után fejés!) és így tutira felszaporítod magadnak úgy a tejcsit, hogy sokáig tudsz majd szoptatni.